Nyelvvizsga

 2009.07.25. 11:34

Ma hallottam édesanyámtól, hogy valami barom(vagy barmok, részletkérdés) kitalálta, hogy az felsőfokú képzésben a diplomát nem szabad nyelvvizsgához kötni, mert szegény gyerekek annyit dolgoztak érte. Akinek alacsony a vérnyomása az olvassa el ezt a cikket. Szerény véleményem szerint, aki nem képes egy nyelvvizsgát összehozni, az nem is érdemli meg azt a papírt (nálunk egyébként a BME-n már a szakirányra¹ kerülésnek is feltétele volt, hogy az illető rendelkezzen nyelvvizsgával).

¹Osztatlan 5 éves képzésben a hallgatók egy alapképzési rész után szakosodnak, mint az orvosoknál a sebészet, belgyógyászat stb. 3 év alapképzés + 2 év szakirány. A szakiránynak azonban feltételei vannak, mint pl a nyelvvizsga és a szigorlatok megléte.

Címkék: diploma idióták abszurdisztán

A bejegyzés trackback címe:

https://k0zi.blog.hu/api/trackback/id/tr341267425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása