Windows 7

 2009.10.30. 23:06

Azon kevés szerencsés user közé tartozom, akik viszonylag hamar hozzájutottak (legálisan) a múlt héten megjelent Windows 7 Ultimate dobozos változatához. Mivel a hazai forgalmazó irreálisan magas árat állapított meg az amerikai és angol verzióhoz képest, így nem volt kérdéses, hogy külföldről fogom beszerezni.

Most bizonyára mindenki egy Windows fanatikus cikket vár, amiben leírom, hogy hű, hát ez ilyen-olyan jó és így-meg-úgy elveri a konkurencia termékeit. Nem fogom, fölösleges. Majd mindenki maga eldönti. Jelenleg nálam még azok a funkciók vannak túlsúlyban, amik alapján azt mondom, hogy tetszik (május óta használom az RC-t és most a final ultimate-et), valószínűleg nem is fognak előjönni komolyabb hiányosságok. 

A telepítés meglepően gyorsra sikeredett. A teljes rendszer 34 perc alatt „kulcsrakészen” feltelepült, minden driverrel együtt. Ez után csak egy catalystot raktam fel. Hardvereim mindegyike tökéletesen működik. Nehéz az újdonságokat felsorolni (Windows 7 inkább egy Vista final), az újdonság varázsa már elmúlt májusban, viszont sokakhoz még csak most jutott el. Én csak ajánlani tudom mindenkinek (főleg aki Windowst használt), teljesen más élmény. Majd még írok pár trükköt, csak most fáradt vagyok hozzá.

UI.: ne kapcsoljátok ki rögtön a színes-szagos funkciókat, adjatok nekik pár hetet, utána még mindig be lehet klikkelni azt a pár checkboxot.

UI2.:  Akik nem ismerték Vistaból: nyomd le az ALT+TAB-ot, hagyd lenyomva az ALT-ot, majd használd az egérgörgőt, ugye mennyivel jobb. 

Címkék: os windows 7 win7

A bejegyzés trackback címe:

https://k0zi.blog.hu/api/trackback/id/tr841487915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NRG44 · http://althir.org 2010.01.07. 09:19:55

Volt egy egynapos akció, de ott CSAK a 32 bites verziót lehetett kapni.

itcafe.hu/hir/windows_god_mode.html :))

Sajnos ebbe is csak egy részét hozták vissza annak a hosszú sornak, ami az Xp-ben megvolt, de a Vistából kivették, egyesek szerint azért, mert hamarabb kész akartak lenni vele...
süti beállítások módosítása